Ольга Киевская
Site Admin

|
|
|
|
Полная версия вопросов/ответов
14:30:53 Тарас Чорновол:
Дакую за запитання, нажаль час обмежений. Дуже шкода, що не зміг відповісти на всі Ваші запитання. До наступної зустрічі на Інтернет-газеті ForUm.
--------------------------------------------------------------------------------
15:05:10 Семенов Н.Г.:
Гибель Вашего отца случайность или подстроенная автокатастрофа?
14:29:42 Тарас Чорновол:
Я щзаявляв і заявляю, що це було політичне вбивство. У мене є достатньо доказів цього. Незалежна комісія підтвердила, що це за жодних обставин не могла бути проста аварія, а пізніше з'явилися прізвища фігуратів і висвітлилися обставини. При політиній волі цей злочин можна розкрити в найкоротші терміні, але, здається мені, у нинішньої влади такого бажання не набагато більше ніж за Кучми. Я мав розмову з головою СБУ Турчиновим, написав відповідну заяву і отримав запевнення, що справа буде поновлена в найкоротший термін. Останні події й затагування часу зменшують надію на це.
--------------------------------------------------------------------------------
14:24:01 Тарас Чорновол:
Дадоток до попередньої відповіді: Останній пункт у мене аж ніяк не реалізований.
13:15:56 Виктор Днепропетровск:
Тарас скажите, не думали ли Вы учавствовать в следующих президентских выборах, Ваша кандидатура была бы более приемлема и незапятнана.Желаю набрать ещё больше авторитет. Спасибо!
14:23:24 Тарас Чорновол:
Я єдиний раз серьйозно думав про власний політичний проект, коли його запропонував мій друг, якого я дуже поважав - Олександр Кривенко. Після його загибелі не доводилось задумуватися над цим. Я не настільки амбіційний й егоцентричний, щоб виьбудовувати собі політичні пам'ятники. Такі вибори - це не лице шанс, але й колосальна відповідальність і організаційна робота.
13:15:38 Тарас (Донецк):
Каким образом можно помочь?
14:21:12 Тарас Чорновол:
Найкраще - постаратися зробити щось на місцях, серед людей, чких знаєте ви і які знають вас. Але, якщо маєте цікаві ідеї, будемо вдячні. Моя електронна адреса вже повідомлялася в одній з відповідей.
13:15:06 Alexander:
Яким Ви уявляєте своє власне політичне майбутнє?
14:19:36 Тарас Чорновол:
В спокійній, нормальній, чесній, цивілізованій политиці.
13:14:47 Денис:
В чем по Вашему мнению причина настолько бездарной организации выборной кампании В.Ф. Януковича?
14:19:10 Тарас Чорновол:
Тому що насправді це й не була виборча кампанія Януковича. Він займався роботою в Уряді, піднімав соціальні стандарті і був змушений піти на компроміс, коли кампанія була фактично віддана на відкуп тим, хто розігрував свої власні сценарії, не плануючи реального обрання Януковича президентом. Власне, справжня виборча компанія почалася тільки в грудні, коли щось змінити вже було неможливо. Але попри фальсифікації й дезінформації ми фактично підтвердили перемогу в другому турі. Більше, ніж моральну перемогу, здобути ми вже не могли. Ті вибори були лише фарсом, щоб легітимізувати довершений державний переворот.
13:14:30 Лариса:
Уважаемый Тарас Вячеславович.
Как вы относитесь к союзу Партии Регионов и ПСПУ Натальи Витренко?
Не кажется ли вам, что активность ее сторонников в агтации против НАТО и ЕС лучше, чем беззубая "конструктивная оппозиция".
Видите ли вы в союзниках СДПУ(о)?
14:14:59 Тарас Чорновол:
Ми можемо співпрацювати з усіма, хто критикують цей режим, але будувати перспективу майбутньої України ми все-таки хочемо за дещо іншими планами. А що стосується, як ви її звете, "беззубої" конструктивної опозиції, то мені здається, що вона більш ефективна при забізі на велику дистанцію, яким і є побудова нормальної країни, в якій можна гідно жити нормальній людині. Зрештою, всі питання блокування будуть начасі трохи ближче до виборів і розв'зуваптимуться всєю партією, а не кимось окремо.
13:13:46 виталий:
Добрый день , Тарас как Вы относитесь к тому что сей час творится в кадровой политике новой власти?
14:11:35 Тарас Чорновол:
Банка з павуками, які пожирають один одного. Але щоб вони при цьому ще й не розтягли по кусочках всю країну. та сама кадрова політика, що й при Кучмі лише рівень некомпетентності на порядок вищий. Хоча пристойні люди там зустрічаються, але погоді не роблять
13:13:33 Ігор:
Як ви вважаєте, чи зміниться на наступних виборах воля народу, чи піде він знову за Ющенком? І чи бачите ви сьогодні гідного йому суперника?
14:09:55 Тарас Чорновол:
І на минулих виборах президента більшість людей голосували за Ющенка, бо ми не зуміли зруйнувати штучно утворений стереотип Януковича. Щоб знову не дати можливолсті застосувати брудну технологію безальтернативності, нам потрібно багато зробити не лише в жорсткій критиці діючої влади, але й у позитиві, щоб показати що політичній силі Ющенка є цивілізована й гідна альтернатива.
13:12:21 Liza:
На выборох 2006 года будете ли Вы поддерживать Виктора Януковича?
14:07:21 Тарас Чорновол:
Так. Я підтримуватиму Партію Регіонів, яку очолює В.Янукович, хоча в мене й є застереження до окремих лозунгів, але це проблема тактики, а не стратегії.
13:11:48 Светлана:
Не кажется ли Вам, Тарас, что нынешним своим бездействием и молчанием, а так же боязню за свой капитал "Партия Регионов" начинает терять своих сторонников? Если Янукович не умеет жестко высказываться, то, может, пора выдвигать новых лидеров? У вас в рядах отличная и мыслящая молодежь... Может пора прислушиваться к ней?!!
Я Вас, Тарас, очень уважаю и поддерживаю. Но "Регионам" пора уже действовать увереннее, иначе они теряют очки. Я в них начинаю разочаровываться..
14:06:11 Тарас Чорновол:
І Партія Регіонів і дуже багато виборців Януковича потребували певного часу, щоб осмислити себе в новій ролі - опозиції. Янукович до цього був чи не найбільше готовий, але він і всі ми мусимо пройти цей акліматизаційний період. Я сам гарячий й запальний, але теж розумію, що якщо ми йдем єдиною командом, то необхідно трошки стримувати свій азарт. Щодо радикалізму, а чи є у вас рецепт як його за нинішніх обставин ефективно і корисно для людей застосувати, не зійшовши на узбічча, як сталося з багатьма радикалами? Повірте, у нас є план дій по наростаючій. Іноді помилково можна одразу стати на найвищу сходинку і не мати шансів для подальших опозиційних кроків.
13:11:02 Андрій:
Тарасе, хотілось би почути Вашу відповідь на одне контрольне запитання: а що ви знаєте про Зураба Кікналідзе?
13:07:39 der schadenfroh schall:
Шановний Тарасе!
26 грудня 2004 Ви на TV роповідали про те, що у Львові двох спостерігачів (за ходом виборів) отруїли чаєм, бідолашні - в реанімації... Як зараз їх здоров'ячко - оклигали, сердешні?
Deine nahe, der schadenfroh schall
14:00:41 Тарас Чорновол:
Не хтів би я, щоб коли з вами, не дай Бог, станеться лихо, хтось так вульгарно насміхався з вашої біди. Мені соромно за тих моїх земляків, які так гарно засвоїли подвійні стандарти. Чесність, тількі тоді, коли вона вигідна, християнска мораль - лише в межах політичної доцільності. А людей дійсно отруїли лише не чаєм, а отрутою, яку в нього підлили.
13:02:21 Сергій:
Тарас, Вам нек соромно за власні вчинки перед батьком?
13:58:05 Тарас Чорновол:
Це питання мені часто задають сам ті, хто ніколи не розумів В.Чорновола, або відверто його зраджував. Мені не соромно і я не беруся, як деякі його посмертні прихильники, росказувати щоб Чорновіл робив сьогодні, якби його не вбили 6 років тому. Сьогодні була б інша Україна. Я не знаю, яке місце в ніх займав би Віктор Янукович, хоч думаю, що гідне, але політиків, на зразок В.Ющенка, який доречі спряв розколу Руху й цькуванню Чорновола, у великій політиці сьогодні б не було.
13:02:05 Nike:
Тарас Вячеславович!
С интересом знакомлюсь с материалами "ожившего" сайта В. Януковича.Считаю, что он стал лучше, чем был во время избирательной компании. Но Интернет пок не для всех. Вопрос: сушествуют ли планы создания общепартийной газеты, интересной и доступной всем слоям населения?
13:54:55 Тарас Чорновол:
Інтернет сьогодні доступніший, ніж газети. Тим більше його не можна процензурувати, чи закрити. Але газету мусимо створювати і відвойовувати мійсе в теле- та радіоефірі також будемо.
13:00:36 Потім:
Шановний пане Тарасе.
Чи Вам відома реакція Ваших земляків, на Вашу політичну діяльність під час останніх виборів президента, і як давно Ви були у західній частині України?
Дякую.
13:53:26 Тарас Чорновол:
Відомо дві реакції. Та, яка висловлюється на людях - жорсткий осуд. І та, яка, як і за часів брєжнєвщіни, тихенько обговорюється на кухнях. Багато хто розчаровані новою владою, якій спочатку так довірились і все частіше задають собі питання:"А може варто було прислухатися й до слів Чорновола?". Вони не стали прихильниками Януковича, чи Партії Регіонів, але ж на виборах я нікого прямо й не закликав: голосуйте за Януковича. Я говорив: Думайте власною голорвою і не вірте в стереотипи. Тепер багато хто задумались. У Львові, нажаль, не був давно. Не через те, що чогось боюсь. Мені доводилось проходити страшніші й загрозливіші етапи. В мені щось надломилося щодо любові до свого міста. Я не впізнавав колись таких мудрих і толерантних його мешканців.
12:58:28 Alla:
Uwazaemyj Taras Wyacheslawowich,
W poslednii mesyacy predwybornoj kampanii mnogo goworilos o priwlechenii w shtab Wiktora Yanukowicha predstawitelej "zolotoj" Galychina - sredi kotorych prezde wsego Anna German i Larisa Skorik. Mnogie, odnako, sxodyatsya wo mnenii, chto "galychionskij sostaw" prines skoree negatiwnye chem pozitiwnye effekty, osobenno, esli wzyat wo wnimanie otsutswiie proyawleniya kakix-libo kompetencij wyshe upomyanutymi predstawitelnicami. Kak wy oceniwaete wplyw "galychinskogo sostawa" na xod kampanii Yanukowicha, tem bolle chto wy sami yawlyaetes predstawitelem Galychiny i prishli k Wiktoru Fedorowichu po protekcii German. Blagodary za otwet.
13:48:31 Тарас Чорновол:
На це запитання ми вже відповідали.
12:56:40 Юрий:
Уважаемый Тарас Вячеславович! Восхищены Вашим мужеством и преданностью своим идеалам. Знайте, Вы не одиноки - Вас поддерживают миллионы украинцев.Спасибо Вам, Вы стали для нас олицетворением честности и благородства, образцом настоящего политика. Скажите, пожалуйста, нет ли у Вас желания и не было ли предложений вступить в партию Евгения Кушнарева? Такой тандем политиков имел бы реальные шансы в 2006 году.
13:48:02 Тарас Чорновол:
Пропозиції не було. Вони були б недоречними, оскільки я є членом Партії Регіонів. Кушнарьова дуже поважаю, обурююся тими брутаньми нападками, які здійснюються проти нього, але маю деякі застереження щодо його моделі федералізму. Ці застереження більше технічні, ніж стратегічні.
12:56:35 Nike:
Хочу выразить свою признательность за Вашу позицию. Так держать! Кроме того, радует, что наконец-то заработал сайт Виктора Федоровича. Видно, что им занимаются профессионалы. Все оперативно и доходчиво. Вопрос: как фракция Партии регионов будет голосовать во время принятия бюджета? С одной стороны - он невыполним, что даст потом козыри оппозиции, т.е. стоит голосовать "за" на ура. С другой - по той же причине невыполнимости вроде как надо подходить принципиально (чтобы народ не был обманут) и голосовать против. К чему склоняются регионалы?
13:45:50 Тарас Чорновол:
Формально рішення про голосування приймемо сьогодні. Найімовірніше, вимагатимемо відправлення на доопрацювання. Добрі зерна, які в ньому є, повністю заглушені половою димогогії і лобізму. Крім того, в нього незаконно включені цілком репресивні методи.
12:55:46 Віктор:
Шановий Тарасе Вячеславовичу!!!
При розгляді бюджету(Тимошенко)чи будете Ви ініціювати скасування п.п.2,3 Постанови КМУ №1783 від 20.11.04.року,яка обікрала пенсіонерів і досі не відмінена "новою владою",а тепер робиться вигляд про "героїчні" кроки щоб підвищити пенсії, одночасно продовжуючи цією постановою і далі пенсію платити менше чим законно людиною зароблено? Це ж несправедливо і навітьнепорядно!
13:43:52 Тарас Чорновол:
Ми взагалі проти цього бюджету, бо всі соціальні блага, які в ньому записані, при такій постановці питання будуть знищені зростанням цін, інфляцією. Бюджет дуже непрофесійний, популістський і нищить основу всіх соціальних програм - реальну економіку.
12:55:35 Елена:
Уважаемый Тарас Вячеславович! Я отношусь к Вашему электорату, но хотелось бы получить ответ на вопрос-почему Партия Регионов практически бездействует? Я была на площади в Донецке, когда после поражения приехал Янукович и мне было стыдно за него. Видели бы вы глаза людей! Сколько надежды! И что? А ничего. Спасибо, можете расходиться. Это что? Политическая незрелость или страх перед чем-то? Вы же теряете рейтинг каждую минуту! Спасибо
12:55:26 ИРИНА:
Тарас, скажите, пожалуйста, каким на Ваш взгляд должен быть лидер теперешней оппозиции? Может быть не стоит при проведении парламенстких выборов делать таковым Януковича? Он порядочный человек и профессионал, но для очень многих людей имеет значение его прошлое, которое они не могут забыть, а не та польза, которую он мог бы принести этой стране.
13:41:20 Тарас Чорновол:
Минуле Януковича - ще один стереотип, нав'язаний народу. Йому нема чого соромитися в своєму минулому. Але це будуть парламентські вибори і Янукович не творить партію чи список імені себе самого, як робили Ющенко і Тимошенко. Він наполягає, що ми йдемо командою, в якій багато талановитих і ефективних політиків, економістів, які дійсно згуртувались навколо нього.
12:55:18 Alla:
Uwazaemyj Taras Wyacheslawowich,
W poslednii mesyacy predwybornoj kampanii mnogo goworilos o priwlechenii w shtab Wiktora Yanukowicha predstawitelej "zolotoj" Galychina - sredi kotorych prezde wsego Anna German i Larisa Skorik. Mnogie, odnako, sxodyatsya wo mnenii, chto "galychionskij sostaw" prines skoree negatiwnye chem pozitiwnye effekty, osobenno, esli wzyat wo wnimanie otsutswiie proyawleniya kakix-libo kompetencij wyshe upomyanutymi predstawitelnicami. Kak wy oceniwaete wplyw "galychinskogo sostawa" na xod kampanii Yanukowicha, tem bolle chto wy sami yawlyaetes predstawitelem Galychiny i prishli k Wiktoru Fedorowichu po protekcii German. Blagodary za otwet.
12:53:54 Владислав:
Здравствуйте, Тарас Вячеславович! Действительно, не обращайте внимания на "мысли" некоторых оранжистов. Удачи вам!!!
13:38:41 Тарас Чорновол:
Дякую. Звертати увагу треба на все. В негативі попри лайку й матюки бувають корисні думки. Я давно навчився вишукувати користь навіть у найбрутальнішій критиці.
12:47:30 Alla:
Taras Wyacheslawowich!
W poslednii mesyacy pered wyborami prezidenta Ukrainy, mnogo goworilos o tom, chto shtab Yanukowicha "peretyanul" k sebe "zoloto" Galychiny - prezde wsego Annu German i Larisu Skorik. U menya slozilos mnenie, chto ix prichastnost k kampanii Yanukowicha imela skoree negatiwnyj effekt, osobenno, esli brat wo wnimanie, otsutstwie proyawleniya kakix-libo kompetencii wyshe upomyanutych lichnostej. Kak wy oceniwaete wplyw "galicynskogo" sostawa na xod kampanii, tem bolee chto sami yawlyaetes predstawitelem Gal
13:37:34 Тарас Чорновол:
А я не ділю на на галичан, чи донецьких. Працювали ми через те, що важали, що робимо чесну й потрібну роботу. Як галичане, ми, можливо, краще бачили всю фальш наших опонентів. Те, що наша робота не могла бути абсолютно ефективною, пов'язане не з нами, а з обставинами, коли щось змінити було вже не можливо. Але те, що при такому апофеозі бруду перед третім туром, який вилили на Януковича, ми все ж фактично підтвердили його перемогу, свідчать, що повірили нам, а не тим технологам, які працювали у Ющенка.
12:46:43 Валерий Витальевич:
Не пора-ли навести порядок в ВР, почему до сих пор не принят Закон о снятии депутатской неприкосновенности, по результатам референдума 2000 года?
13:34:29 Тарас Чорновол:
Доки ВРУ буде більше бізнес-клубом, ніж парламентом, там не буде ані порядку, ані принциповості. А щодо недоторканості депутатів, то якщо її відмінити, злодії далі залишатимуться при владі, а всіх неугодних просто пересадять за грати. Недоторканість обмежувати треба, але при недемократичному нинішньому режимі, вона хоч якось дає нам змогу відстоювати і ваші права.
12:46:40 Слава:
Почему до сих пор оппозиция (в частности Партия Регионов) не выступает с критикой действий нового правительства?
13:31:36 Тарас Чорновол:
Ми критикуємо, просто є достатньо жорсткі обмеження в інформаційному просторі, багато чим сході на цензуру. Але ми також бачимо, що нова влада сама себе дискредитує сильніше, ніж ми могли би її розкритикувати. То може варто дати виговоритися томенкам, пинзеникам, рибачукам, лише акцентуючи на їхніх блудах, а потім вийти з реальною позитивною програмою? На виборах було вилито стільки бруду, що множити його ми не хочемо. Це - стиль наших опонентів.
12:45:38 Валерий:
У меня сложилось такое впечатление, что все герои "оранжевых" крикливых событий последних месяцев изначально были в сговоре.
Одна банда разделилась на две.
Ющенко отводилась роль победителя, а Януковичу - лидера будущей оппозиции. Каждый сыграл свою роль в спектакле, у которого было две цели:
1. Очистить официальную власть Украины от грязи, налипшей на неё в таком количестве, что на Западе об Украине говорили только, как о самой коррупционной и воровитой стране в мире. Кардинальная смена лидеров должна убедить мировое сообщество в том, что теперь Украина уже чиста. Спектакль с оранжевыми воплями и стонами должен был убедить мир в том, что конфликт имеет место быть, чтобы никто не догадался, что это театр.
2. Оттеснить коммунистов с их статусом единственных истинных оппозиционеров на третий план, заменив их на партию Януковича.
И мне кажется, уважаемый Тарас Вячеславович, что Вас, честного человека, в этой грязной игре использовали, как и многих других.
Как Вы сами считаете?
13:28:40 Тарас Чорновол:
Гра і змова були, але не між тими фігурантами. Планувався третій термін Кучми і весь владний ресурс діяв реально на шкоду Януковичу. ТІ так звані "фальсифікації" нічого йому не додали, але позбавили чесно здобутої перемоги. Просто Кучма переграв сам себе, чим і скористався Ющенко. Я бачив цю гру і намагався їй перешкодити, але зламати такі механізми було мені не під силу.
12:42:30 Юлія:
Пане Тарасе, ваші опоненти активно мусують інформацію про те, що ви не маєте вищої освіти. Може, за цей час ви вже отримали диплом? А якщо ні, то чи маєте намір це зробити? Дякую.
13:26:11 Тарас Чорновол:
Офіційно не маю. Але бути схожим на деяких академіків і професорів у Верховій Раді, які практично безграмотні, теж не хочу. Свою освіту здобував самотужки. А те, що заборона на вищу освіту, яка діяла щодо мене в часи свавілля КДБ, продовжувалася при Кучмі й довершена при Ющенку, не перешкодить мені бути достатньо освіченим і врешті решт формально здобути диплом.
12:42:20 Тарас (Донецк):
Меня интересует следующие вопросы:
Во-первых, собираетесь ли вы _решительно_ продолжать борьбу с оранжевым беззаконием? Из-за своего бездействия Янукович теряет авторитет.
Во-вторых, как вы думаете, реально ли придание статуса государственного русскому языку?
13:23:29 Тарас Чорновол:
Янукович не бездіяльний. Нас просто обклали, як вовків у лігві, але інформаційна блокада вже руйнується. Зокрема журналісти, які так активно підтримували Ющенка, бачать що новий режин нічим не відмінний від режиму Кучми і аиборюють своє право говорити правду, зокрема і про опозицію. Щодо статусу російської мови, то я думаю, що варто розширити тему й говорити про широкі мовно-культурні автономії - фактично - багатомовність, чи мовно-культурна мозаїка.
12:41:13 Николай:
Тарас Вячеславович, готовы ли принимать помощь и советы в предстоящей компании "Март-2006"? Как с Вами можно связаться?
13:20:34 Тарас Чорновол:
Можна через структури Партії Регіонів, або електронною поштою: chornovil@rada.gov.ua Буду вдячний за будь-які поради, особливо критичні.
12:40:35 Дмитро:
Ваш прогноз щодо майбутнього нинішнього уряду? Чи може він забезпечити керованість в державі на належному рівні? Непокоїть відвертий непрофесіоналізм та популістська істерія ряду провідних міністрів.
13:19:12 Тарас Чорновол:
Непрофесіоналізм дикий, самовпевненість вражаюча. Згадується анекдот про українця і граблі. Думаю, що цей Уряд довго не втримається. Перед виборами постараються працювати трохи ефективніше, але наверстати втрачене буде вже неможливо. Є загроза руйнування економіки й гіперінфляції. Добре що після парламентськихї виборів, якщо переможемо, зможем хоч щось зкорегувати.
12:39:19 Марічка:
Тарас Вячеславович, Вы едва ли не единственный из политиков, кто демонстрирует честную гражданскую позицию, кто не фальшивит. Успехов Вам.
Вопрос: Как Вы думаете, федерализация Украины - это реально? Когда?
13:16:37 Тарас Чорновол:
При цій владі - проблематично. Після парламентських виборів ми повернемось доцієї теми. Основне - самим не перегнути палку. Класичний федералізм може розірвати Україну, але є оптимальний варіант. Він був озвучений Януковичем перед третім туром, і побудований на теоритичних принципах В.Чорновола.
12:38:35 Игорь. Донецк.:
Ой, простите, второй вопрос забыл.
2). Не кажется ли вам, что из Донбасса сейчас "лепят" (да что там, уже "вылепили") образ врага? Ведь многими слово "донецкий" сейчас воспринимается только в "криминально-авторитеном" смысле.
13:14:42 Тарас Чорновол:
Це був однин з принципів виборчої кампанії Ющенка зобразити противника в найстрашніших кольорах. Але так можна й країну розвалити. Демонстративна надсилка внутрішній військ на Донбас, їдкі заувадження політиків й інше служать цьому, але вони переборщили. Стереотипи ламаються, там живуть прекрасні, працьовиті й чесні люди.
12:38:00 Alla:
Uwazaemyj Taras,
Wot uze mnogo let ziwu w Polshe. Na wyborach podderziwala Wiktora Fedorowicha. Dumau, ogromnym plusom bylo priwlechenie k izbiratelnoj kampanii takogo materogo zurnalista kak Anna German. Odnako, sejchas zal, chto p.Anna ostawila zurnalistiku. Ne mogliby Wy rasskazat, chem sejchas zanimaetsya lubimaya zurnalistka i kakowa ee rol w shtabe Wiktora Yanukowicha sejchas - osobenno w predwerii wyborow 2006. Blagodariu za otwet.
13:12:30 Тарас Чорновол:
Ми з Анною працбємо далі з В.Януковичем. Вона займається і журналістською і пресовою і піарівською роботою. Ми тільки почали створювати потужний пропагандиський центр до виборів він буде всім добре відомий.
12:36:07 Игорь. Донецк.:
Уважаемый Тарас Вячеславович, вопросы у меня к вам немножко "шкурные".
1). Как вы считаете, сможет ли когда-нибудь Украина стать единой, реально ли объединить все население страны той самой пресловутой нацинальной идеей, которой и поныне нет. Возможно ли это вообще? Мне кажется, что это утопия. Мы слишком разные (я имею в виду полюса - Запад и Восток), у нас разная история, разные представления о культурных ценностях, мы думаем по-разному.
2).
13:10:46 Тарас Чорновол:
Об'єднати можна, просто треба хоч почати виробляти цю національну ідею. За роки незалежності ніхто навіть не пробував. Нас роз'єднує дуже мало. Об'єднує - більше. Варіант композиції унітаризму-федералізму розроблений В. Чорноволом і підтриманий В.Януковичем, по-моєму, перспективний. Тому сьогодні така паніка при озвученні цих тез. Принцип поділяй і володарюй - діє далі.
12:34:10 Kovalchuk Nickolai:
Ваше ставлення до того, що людям, котрі вибрали Вас депутатом, соромно за те, що Ви робите і вони збираюсть підписи за ваше відкликання?
13:07:48 Тарас Чорновол:
А мені соромно, що у моєму рідному місті, яке славилося толерантністю зуміли роздмухати такий апофеоз ненависті, які думають інакше. Багато, які підписалися, дзвонили мені, вибачалися і казали, що це було зроблено під моральнім тиском. Показово, що організатори відкликання навіть і не знали номер мого виборчого округу (замість 116 - 115).
12:33:57 Людмила:
Я из Ивано-Франковска. Поэтому я знаю непонаслышке, как Вам трудно быть инакомыслящим, проживая во Львове. Я очень уважаю Вашу гражданскую позицию. Мой вопрос: как Вы собираетесь проводить подготовку к выборам-2006? Кто Вам помогает пережить сегодняшнее трудное время? Удачи Вам в Вашем нелегком деле!
13:06:01 Тарас Чорновол:
Інакодумцем, чи дисидентом мені бути не вперше і при СССР і при Кучмі і тепер. До виборів зараз готуватися важко, але багато людей, які втрачають сьогодні ілюзії і готові ломати стеореотипи. Це основні соратники на наступні вибори. Цей час таукий саме важкий, як і будь-який інший, так навіть цікавіше.
Багире. К сожалению, вопросы, на которые Черновил не ответил, у меня не открылись. Можно ли еще раз переслать, желательно в формате Ворд. Заранее спасибо. |
|