Коновалюк: Никакой программы у Партии регионов нет

Начать новую тему   Ответить на тему   вывод темы на печать    Список форумов Я - Anti-Orange! -> Украина - не Майдан
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Михаил

Участник

Сообщение Коновалюк: Никакой программы у Партии регионов нет  |    Добавлено: Пт Апр 08, 2005 2:59 pm
Ответить с цитатой

Свого часу народного депутата Валерія Коновалюка вважали одним з облич партії Януковича. Однак після виборів він досить несподівано оголосив про свій вихід з політради партії. А минулого тижня він поставив Януковичу ультиматум: якщо партія чітко не визначить своїх позицій - покладе партквиток на піл. Про мотиви свого вчинку Валерій Коновалюк розповів корес­пондентові "Експресу".

— Що змусило вас зробити такий доволі радикальний крок?

— Люди, що оточують Яну­ковича, чомусь не можуть (чи не хочуть) зрозуміти одну прос­ту річ: після президентських виборів в Україні постала полі­тична ситуація, яка докорінно відрізняється від тієї, яка була ще кілька місяців тому. Зреш­тою, змінилась не лише ситуа­ція в політикумі — змінилося саме суспільство. Відповідно, було б логічним, якби наша партія оновлювалась у нових обставинах, демонструвала но­ве бачення свого політичного розвитку. Адже головним за­вданням будь-якої повноцінної політичної сили є обслуго­вування інтересів не купки людей, а суспільства, зокрема своїх прихильників. Але, на жаль, мій голос не був почутий. Тому я вирішив, що для мене нема жодного сенсу бути там, де немає чіткого відчуття відпо­відальності, натомість від­бувається крнсервація старих проблем.

— Про які проблеми ви го­ворите?

— їх багато, але головна — цілковитий брак партійної ідео­логії. Ми досі поборюємо окре­мі особистості — Ющенка, Ти-мошенко, Порошенка та ба­гатьох інших, тоді як треба обстоювати глобальні ідеї та ідеали тієї дуже значної частини суспільства, яка свого часу

віддала голос за Віктора Яну­ковича. Ми досі ображені, ми досі не можемо оговтатися від поразки. Але діяльність партії полягає не лише в тому, щоб декларувати своє бажання ді­статися до влади, а й у вико­нанні певних зобов'язань перед народом. Якщо ці зобов'язання знівельовані, якщо вони чітко не виписані у партійній про­грамі (а її у нас насправді не­має), то про яку владу та про який реванш сьогодні можна говорити?

— Ви самі знаєте ті гасла, які сподобаються людям?

— Головною нашою партій­ною "фішкою" могли б стати питання, які стосувалися б ефек­тивнішої регіональної політики. Самодостатність регіонів — це дуже важлива проблема, і саме нашій партії годилося б зайня­тися її вирішенням. Ми могли б. додати нашій ідеології нових барв, культивуючи у людях впев­неність у тому, що.вони влас­ною працею на своїй малій батьківщині (місті, селі) змо­жуть досягти успіхів і для цього не обов'язково шукати щастя у столиці чи за кордоном. Однак нічого в цьому іглані не ро­биться. Причина, як на мене, доволі банальна: людям, які все життя були при владі, важко адаптуватися до нового статусу.

Сьогодні чи не вперше в но­вітній історії України в опозиції немає ідеологічних незгод з владою. Нині усі — за соціальне забезпечення та за економічне зростання. Тому в опозиціо­нерів майже не залишилося козирів. Однак і в цій доволі непростій для них ситуації при розумному підході можна було б знайти певні моменти, які могли б стати родзинкою пар­тійних програм. Йдеться про альтернативні рішення. Якщо влада помиляється у кадрових призначеннях, то ми можемо запропонувати своє бачення з цього приводу. Якщо влада робить акцент на соціальних програмах, але при цьому не дає розвиватися економіці, то і тут потрібно висловлювати свою думку.

— Нещодавно ви сказали, що хтось має нести персональну від­повідальність за поразку партії на президентських виборах. Кого ви мали на увазі?

— Коли партію очолював прем'єр-міністр Янукович, то у ній опинилося чимало людей, які прагнули здобути якісь пре­ференції від влади. Більшість керівників обласних парторга-нізацій призначалися суто за критеріями особистої відда­ності голові партії. Сьогодні Янукович вже не у владі, але ці люди далі керують партією старими методами. Тобто, зва­жаючи на те, що у партії немає чітко виписаної концепції, вони нею практично не керу­ють! І за це треба відповідати. Бо програв не лише Янукович, і не лише партія, але й усі ті мільйони людей, які голосували за Віктора Федоровича. Тому було б логічним, якби на їхнє місце прийшли авторитетні у своїх регіонах люди, які б роз­почали розбудовувати партію за іншими, модернізованими схе­мами.

Юрій ГРИЦИН, „Експрес”
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Bagira

Участник

Сообщение  |    Добавлено: Пт Апр 08, 2005 8:48 pm
Ответить с цитатой

Во-первых, мальчик вырос из коротких штанишек , что вполне понятно.
Во-вторых, если он думает что 12-15 миллионов, которые голосовали против Ющенко - голосовали за Януковича и автоматом являются его электоратом (Януковича) ... то он рискует наступить на известные всем грабли.
В-третьих, уходя он просто оттянет на себя часть электората. Моя оценка электората Януковича не более 20%. Еще часть "болота", т.е. людей не определивших свою позицию, которая сейчас может быть "за", а завтра резко "против". Если Конаволюк сможет заставить (привлечь на свою сторону) часть "болота" перестать колыхаться и будет в коалиции с Я., то это можно только приветствовать.

Мое мнение: если он чувствует в себе силу стать лидером (что не есть=лидеру) пусть идет и пробует. Молодежь должна расти.
Если он пойдет на выборы сам, то мы можем потерять многое, если в каолиции - то можем многое найти.
Могу пожелать ему только успеха, трезвого ума, умения анализировать ситуацию и просчитывать варианты, и... не наступать на грабли. И, как ни странно, не думать, что он такой умный и незаменимый.
К сожалению, маленький анализ минимального количества инфы (ну нет возможности все отслеживать), говорит о том, что он может крупно "лохануться". Испытание известностью и лестью проходят далеко не все. А его на это сейчас и испытывают (есть кому)
Жанна

Участник

Сообщение Re: Коновалюк: Никакой программы у Партии регионов нет  |    Добавлено: Пн Апр 11, 2005 6:17 am
Ответить с цитатой

Михаил писал(а):
Свого часу народного депутата Валерія Коновалюка вважали одним з облич партії Януковича.

тепер он станет облЫчем Трудовой партии (заменив место слегка пошарпанного и профнегодного Тигибко) либо этим самым облЫчем возглавит свою партию (если денег дадут)

Политик с харизмой - это дело хорошее.... но дамский угодник! позвольте!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
За Януковича!

Участник

Сообщение  |    Добавлено: Вт Апр 12, 2005 10:06 pm
Ответить с цитатой

Коновалюк собирается уйти от Януковича к «лейбористам»

Народный депутат фракции «Регионы Украины» Валерий Коновалюк в интервью заявил, что намерен принять предложение возглавить партию «Трудовая Украина».

- Я встречался с руководителями областных организаций «ТУ», - заявил Коновалюк. - Думаю, я смог донести до них свое видение развития политической ситуации в стране, роли партии в обществе. Теперь осталось дождаться съезда, который будет незаурядным политическим событием в стране, где мы подведем итоги 100 дням работы новой власти. К тому же как раз делегаты съезда и будут определять, в каком качестве я буду состоять - и буду ли - в партии.

По словам Коновалюка, он поддерживает контакт с нынешним лидером партии Сергеем Тигипко:

- Мы с ним встречаемся достаточно часто. У нас сложились хорошие отношения еще тогда, когда он был в парламенте прошлого созыва. Думаю, этот человек будет в украинской политике в будущем и сможет сделать для страны очень много. Что касается партии, то все его наработки в «ТУ» сохранятся. Осталось лишь сделать так, чтобы она играла одну из ведущих ролей в процессе усиления позиции оппозиционных партий. К тому же «Трудовая Украина» является носителем наиболее эффективной идеологии - лейбористской. Причем когда мы говорим о социальной составляющей государственной политики, то хотим наполнить эти декларации экономическим содержанием…

Г-н Коновалюк объяснил причины своего возможного ухода из Партии Регионов:

- Мне сложно комментировать ситуацию в Партии регионов. Я не вижу желания провести широкую дискуссию по выработке тех принципов, которые могли бы определять дальнейшую деятельность партии. Поэтому так получилось, что я вынужден искать возможности реализации своих идей в другой политической структуре.
Начать новую тему   Ответить на тему   вывод темы на печать    Список форумов Я - Anti-Orange! -> Украина - не Майдан Часовой пояс: GMT + 4
Страница 1 из 1

Перейти: