Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
Михаил
Участник

|
|
|
|
Свого часу народного депутата Валерія Коновалюка вважали одним з облич партії Януковича. Однак після виборів він досить несподівано оголосив про свій вихід з політради партії. А минулого тижня він поставив Януковичу ультиматум: якщо партія чітко не визначить своїх позицій - покладе партквиток на піл. Про мотиви свого вчинку Валерій Коновалюк розповів кореспондентові "Експресу".
— Що змусило вас зробити такий доволі радикальний крок?
— Люди, що оточують Януковича, чомусь не можуть (чи не хочуть) зрозуміти одну просту річ: після президентських виборів в Україні постала політична ситуація, яка докорінно відрізняється від тієї, яка була ще кілька місяців тому. Зрештою, змінилась не лише ситуація в політикумі — змінилося саме суспільство. Відповідно, було б логічним, якби наша партія оновлювалась у нових обставинах, демонструвала нове бачення свого політичного розвитку. Адже головним завданням будь-якої повноцінної політичної сили є обслуговування інтересів не купки людей, а суспільства, зокрема своїх прихильників. Але, на жаль, мій голос не був почутий. Тому я вирішив, що для мене нема жодного сенсу бути там, де немає чіткого відчуття відповідальності, натомість відбувається крнсервація старих проблем.
— Про які проблеми ви говорите?
— їх багато, але головна — цілковитий брак партійної ідеології. Ми досі поборюємо окремі особистості — Ющенка, Ти-мошенко, Порошенка та багатьох інших, тоді як треба обстоювати глобальні ідеї та ідеали тієї дуже значної частини суспільства, яка свого часу
віддала голос за Віктора Януковича. Ми досі ображені, ми досі не можемо оговтатися від поразки. Але діяльність партії полягає не лише в тому, щоб декларувати своє бажання дістатися до влади, а й у виконанні певних зобов'язань перед народом. Якщо ці зобов'язання знівельовані, якщо вони чітко не виписані у партійній програмі (а її у нас насправді немає), то про яку владу та про який реванш сьогодні можна говорити?
— Ви самі знаєте ті гасла, які сподобаються людям?
— Головною нашою партійною "фішкою" могли б стати питання, які стосувалися б ефективнішої регіональної політики. Самодостатність регіонів — це дуже важлива проблема, і саме нашій партії годилося б зайнятися її вирішенням. Ми могли б. додати нашій ідеології нових барв, культивуючи у людях впевненість у тому, що.вони власною працею на своїй малій батьківщині (місті, селі) зможуть досягти успіхів і для цього не обов'язково шукати щастя у столиці чи за кордоном. Однак нічого в цьому іглані не робиться. Причина, як на мене, доволі банальна: людям, які все життя були при владі, важко адаптуватися до нового статусу.
Сьогодні чи не вперше в новітній історії України в опозиції немає ідеологічних незгод з владою. Нині усі — за соціальне забезпечення та за економічне зростання. Тому в опозиціонерів майже не залишилося козирів. Однак і в цій доволі непростій для них ситуації при розумному підході можна було б знайти певні моменти, які могли б стати родзинкою партійних програм. Йдеться про альтернативні рішення. Якщо влада помиляється у кадрових призначеннях, то ми можемо запропонувати своє бачення з цього приводу. Якщо влада робить акцент на соціальних програмах, але при цьому не дає розвиватися економіці, то і тут потрібно висловлювати свою думку.
— Нещодавно ви сказали, що хтось має нести персональну відповідальність за поразку партії на президентських виборах. Кого ви мали на увазі?
— Коли партію очолював прем'єр-міністр Янукович, то у ній опинилося чимало людей, які прагнули здобути якісь преференції від влади. Більшість керівників обласних парторга-нізацій призначалися суто за критеріями особистої відданості голові партії. Сьогодні Янукович вже не у владі, але ці люди далі керують партією старими методами. Тобто, зважаючи на те, що у партії немає чітко виписаної концепції, вони нею практично не керують! І за це треба відповідати. Бо програв не лише Янукович, і не лише партія, але й усі ті мільйони людей, які голосували за Віктора Федоровича. Тому було б логічним, якби на їхнє місце прийшли авторитетні у своїх регіонах люди, які б розпочали розбудовувати партію за іншими, модернізованими схемами.
Юрій ГРИЦИН, „Експрес” _________________ -------------------------------
Киев – это добрая сила. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Bagira
Участник

|
|
|
|
Во-первых, мальчик вырос из коротких штанишек , что вполне понятно.
Во-вторых, если он думает что 12-15 миллионов, которые голосовали против Ющенко - голосовали за Януковича и автоматом являются его электоратом (Януковича) ... то он рискует наступить на известные всем грабли.
В-третьих, уходя он просто оттянет на себя часть электората. Моя оценка электората Януковича не более 20%. Еще часть "болота", т.е. людей не определивших свою позицию, которая сейчас может быть "за", а завтра резко "против". Если Конаволюк сможет заставить (привлечь на свою сторону) часть "болота" перестать колыхаться и будет в коалиции с Я., то это можно только приветствовать.
Мое мнение: если он чувствует в себе силу стать лидером (что не есть=лидеру) пусть идет и пробует. Молодежь должна расти.
Если он пойдет на выборы сам, то мы можем потерять многое, если в каолиции - то можем многое найти.
Могу пожелать ему только успеха, трезвого ума, умения анализировать ситуацию и просчитывать варианты, и... не наступать на грабли. И, как ни странно, не думать, что он такой умный и незаменимый.
К сожалению, маленький анализ минимального количества инфы (ну нет возможности все отслеживать), говорит о том, что он может крупно "лохануться". Испытание известностью и лестью проходят далеко не все. А его на это сейчас и испытывают (есть кому) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Жанна
Участник
|
|
|
|
Михаил писал(а): | Свого часу народного депутата Валерія Коновалюка вважали одним з облич партії Януковича.
|
тепер он станет облЫчем Трудовой партии (заменив место слегка пошарпанного и профнегодного Тигибко) либо этим самым облЫчем возглавит свою партию (если денег дадут)
Политик с харизмой - это дело хорошее.... но дамский угодник! позвольте!!!!!  |
|
Вернуться к началу |
|
 |
За Януковича!
Участник

|
|
|
|
Коновалюк собирается уйти от Януковича к «лейбористам»
Народный депутат фракции «Регионы Украины» Валерий Коновалюк в интервью заявил, что намерен принять предложение возглавить партию «Трудовая Украина».
- Я встречался с руководителями областных организаций «ТУ», - заявил Коновалюк. - Думаю, я смог донести до них свое видение развития политической ситуации в стране, роли партии в обществе. Теперь осталось дождаться съезда, который будет незаурядным политическим событием в стране, где мы подведем итоги 100 дням работы новой власти. К тому же как раз делегаты съезда и будут определять, в каком качестве я буду состоять - и буду ли - в партии.
По словам Коновалюка, он поддерживает контакт с нынешним лидером партии Сергеем Тигипко:
- Мы с ним встречаемся достаточно часто. У нас сложились хорошие отношения еще тогда, когда он был в парламенте прошлого созыва. Думаю, этот человек будет в украинской политике в будущем и сможет сделать для страны очень много. Что касается партии, то все его наработки в «ТУ» сохранятся. Осталось лишь сделать так, чтобы она играла одну из ведущих ролей в процессе усиления позиции оппозиционных партий. К тому же «Трудовая Украина» является носителем наиболее эффективной идеологии - лейбористской. Причем когда мы говорим о социальной составляющей государственной политики, то хотим наполнить эти декларации экономическим содержанием…
Г-н Коновалюк объяснил причины своего возможного ухода из Партии Регионов:
- Мне сложно комментировать ситуацию в Партии регионов. Я не вижу желания провести широкую дискуссию по выработке тех принципов, которые могли бы определять дальнейшую деятельность партии. Поэтому так получилось, что я вынужден искать возможности реализации своих идей в другой политической структуре. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|